Η ιδρύτρια

Κατάγομαι από την Λάρισα.Το όνειρό ου από μικρή ήταν να γίνω διακοσμήτρια. Έκανα πτυχίο κι μεταπτυχιακό πάνω στη διακόσμηση στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα μεταπτυχιακό στην ενεργειακή χωροταξία.Τελειώνοντας τις σπουδές μου αποφάσισα να ακολουθήσω το δεύτερο όνειρό μου, να εργαστώ σε ένα beach bar, κι έτσι πήγα στην Καλαμάτα για πέντε μήνες σεζόν. Από τον πρώτο ου μήνα έβγαλα επαγγελματικές κάρτες διακόσμησης επαγγελματικών κι οικιακών χώρων κι ξεκίνησα να έχω δουλείες κι να τα πηγαίνω εξαιρετικά.  Έτσι αντί για πέντε μήνες έμεινα πέντε χρόνια.

Μετά από τρία χρόνια ως ελεύθερος επαγγελματίας διαπίστωσα αφενός ότι είχα πολύ ελεύθερο χρόνο κι αφετέρου ότι οι πληρωμές μου γινόταν μετά το πέρας των εργασιών μου κι αν. Πήρα λοιπόν την απόφαση να βρω μια πρωινή εργασία. Έστειλα δύο βιογραφικά το ένα στην εταιρία μας στην Καλαμάτα κι άλλο στην Η&Μ. Με πήραν κι στα δύο. Στην Η&Μ στην θέση της υπεύθυνης κι της διακοσμήτριας καταστήματος κι στην εταιρία μας στην θέση της εκπροσώπου.

Η απόφασή μου να μείνω στην εταιρία, ήταν γιατί μου άρεσε η εξέλιξη μέσα από την γνώση κι το εξαιρετικά θετικό περιβάλλον. Ξεκινώντας προσπάθησα να αποδείξω ότι το σύστημα επικοινωνίας δεν ίσχυε ακολουθώντας το κι ότι ο δικός μου τρόπος ήταν καλύτερος! Φυσικά ο τρόπος μου δεν πέτυχε. Έτσι ακολούθησα το πλάνο της εταιρίας κι τελικά έγινα καλή στις πωλήσεις. Μετά από εφτά μήνες στην εταιρία έβαλα το πρώτο μου άτομα στην ομάδα μου. Η εκπαίδευση ήταν κάτι που με δυσκόλευσε κι για το λόγω αυτό χρειάστηκα πολύ χρόνο κι πρακτική. Όταν κατάλαβα πως ο κάθε άνθρωπος θα  καταφέρει όταν προσπαθεί κι όταν είναι έτοιμος, άρχισα να συναναστρέφομαι με άτομα που το έκαναν ήδη. Έτσι με την κατεύθυνσή τους ανέπτυξα μια ομάδα ατόμων μέσα σε επτά εβδομάδες.

Το Οκτώβριο του 2017 αποφάσισα να πάω στην πόλη της Αθήνας κι να ξανακάνω όλη την διαδικασία από την αρχή, με σκοπό να δημιουργήσω την δική μου εταιρία.  Έτσι κι έγινε! Το Αύγουστο του 2018, η ομάδα της Resolution έγινε η επίσημα εταιρία. Σήμερα η Resolution είναι στην πόλη της Αθήνας και στόχος μας είναι η συνεχής ανάπτυξη. 

Υ.Γ. Όλα είναι θέμα απόφασης! Εσύ τι απόφαση θα πάρεις?

Η Εταιρεία

Η Resolution είναι εταιρεία marketing και πωλήσεων , η οποία εκπροσωπεί παγκόσμιους πελάτες στους τομείς της Ενέργειας, της Τηλεπικοινωνίας και των Φιλανθρωπιών.

Η εταιρεία μας αναλαμβάνει εξ ‘ ολοκλήρου το marketing plan , σχεδιάζοντας τη στρατηγική της κάθε εταιρείας. Τα αποτελέσματα της εκάστοτε στρατηγικής προκύπτουν μέσα απο την έρευνα αγοράς, τη διαφήμιση, την προώθηση, τις δημόσιες σχέσεις και φυσικά τις πωλήσεις.

Γι’ αυτό το λόγο, δημιουργούμε καμπάνιες που απευθύνονται σε συγκεκριμένα target groups και γεωγραφικές περιοχές, επιτυγχάνοντας τον έλεγχο της αγοράς, γνωρίζοντας της ανάγκες της.

Ανεξαρτήτως ηλικίας, σπουδών και εργασιακής εμπειρίας, όλοι έχουμε κοινή αξιοκρατική αφετηρία, η οποία ξεκινάει με την εκπαίδευση στη διαφημιστική καμπάνια μας. Ξεκινώντας με τη διαφημιστική καμπάνια, ακολουθεί το human resource (HR) , καταλήγοντας στο στρατηγικό marketing. Σε όλα τα παραπάνω στάδια παρέχεται αναγνωρισμένη πιστοποίηση, η οποία εξασφαλίζει τη γνώση και την εφαρμογή του HR και του στρατηγικού marketing. 

Σοφία Χαροκόπου
Ιδρύτρια του «Resolution Marketing»